SPAGHETTI AVOND 26/11/22 IN SINT-LODEWIJKSCOLLEGE

We organiseerden een eerste spaghetti avond met super tombola op zaterdag 26 november 2022 in Sint-Lodewijkscollege te Sint-Andries.  De eerste prijs van de tombola was een helikoptervlucht voor 2 personen en deze is gewonnen door een jongedame, proficiat !

Waar we een 150 tal personen oorspronkelijk voor ogen hadden, zijn er meer dan 200 mensen komen opdagen !  Een waar succes !  Het was dan ook de inzet van het team, de sponsors en de vele sympathisanten die zorgden voor de ambiance van de avond.  Een welgemeende dank aan hen allen !

INZAMELING BIJ AVEVE SINT-ANDRIES 1/10/2022

Aan de vooravond van werelddierendag (4 oktober) mochten we ons standje bemannen in de vernieuwde winkel van Aveve Sint-Andries.  Het was een hele happening met klaargemaakte pannekoekjes, pizza, drankjes...  We hebben een hele dag mee kunnen smullen van dit lekkers.  Dank je wel, zaakvoerders van Sint-Andries en manager West-Vlaanderen van Aveve!  Een topdag !

We werden bovendien vernoemd op de Aveve folder die in 10000 brievenbussen van Groot-Brugge is gegooid !! 

INZAMELING BIJ MAXI ZOO SINT-PIETERS 24/9/2022

Dank aan de zaakvoerder van Maxi Zoo Brugge om de inzamelactie mogelijk te maken.  Een mooie opbrengst van 3 volle winkelkarren om onze katjes te steunen !  Merci voor de donatiekar en dank aan alle mensen die gedoneerd hebben en aan de vrijwilligers die hiervoor tijd vrij maakten !

SINT-MICHIELS FEESTE 2022 EEN SUCCES

Zondag 4 september 2022 bemanden we terug een standje in Sint-Michiels feeste, ter hoogte van het Badhuis in de Dorpstraat.  We verkochten er veel snoepjes, confituur, perensap, magneetjes, sleutelhangers en lekker,  zelfgemaakt gebak.    Dank aan iedereen die ons hierin gesteund heeft !

MARTINE JONCKHEERE, meter van onze vereniging

Martine Jonckheere, actrice, alias Marie-Rose van Familie, heeft een grote passie voor dieren.  Zelf heeft ze een mooie langharige collie en drie poezen.

Ze vindt het fantastisch wat we allemaal doen voor het welzijn van de katjes.  Martine is Westvlaamse, heeft nog in Brugge gewoond en wil met plezier het gezicht zijn van onze vereniging. 

Toen we haar vroegen om meter van onze vereniging te worden, heeft ze eigenlijk niet getwijfeld.
Haar eigen 3 poezen komen ook van een asiel. Ze heeft ooit overwogen om zelf een asiel op te richten...
Ze is bij ons op bezoek gekomen en was aangenaam verrast door onze manier van werken, het opvangen/spelen/omgaan met de poesjes.
Het resultaat met onze katjes mag er ook zijn ! Ze zijn helemaal opengebloeid, leren met elkaar omgaan, zijn een echte mensenvriend geworden.
Bij het bezoek gaven de poesjes dan ook het beste van zichzelf: om ter hoogst springen bij de zwierende hengel, om ter snelst het snoepje bemachtigen, komen aaien en spelen... Het was een showspel die elke bezoeker bekoort !

Martine is dan ook 'preus' om onze meter te zijn.


Dankjewel Martine, voor je meterschap !

Het Nieuwsblad, woensdag 25 mei 2022

Martine Jonckheere is op zondag 22 mei om 16u op bezoek gekomen bij Poespartoe in Patria, Assebroek.

Poespartoe organiseerde een gezellige babbel met haar gastgezinnen, sympathisanten, donateurs ... en Martine (midden op foto) kwam ook af met haar echtgenoot.  Ze heeft heel wat mensen aangesproken.  Het was een leuke bijeenkomst met een interessante toespraak van dierenarts Hanne Smessaert (rechts op foto) over besmettelijke ziekten bij poezen en de behandeling ervan.  De zon was van de partij en we konden buiten van de koffie en lekker gebak genieten.

Dank aan Martine, Hanne en de vele vrienden voor jullie aanwezigheid.AVEVE, inzameling van Poespartoe in Aveve Sint-Andries op 19 maart 2022 was een succes

Op zaterdag 19 maart heeft Poespartoe in Aveve Sint-Andries Brugge, Gistelsesteenweg 305, heel wat kwaliteitsvoeding kunnen kopen met de verkoop van heerlijke, ambachtelijke, 'puur natuur' perensap en chocolaatjes. 

Lees verder

OEKRAINE, inzameling afgerond voor goederen en ook voeding voor huisdieren vluchtelingen

Poespartoe is nauw verwant met de initiatiefnemers voor het inzamelen voor Oekraïne.  Het is de Poolse verwantschap die de organisatie voor het rechtstreeks leveren aan de vluchtelingen mogelijk maakt.

Op 12 maart zamelde Poespartoe voeding in voor zowel honden als katten vanuit Maxi Zoo Sint-Pieters.  De 3 volle winkelkarren  worden naar Polen vervoerd begin april. 

Er is zoveel solidariteit vanuit België, vanuit Brugge, echt hartverwarmend !  

Lees verder ................