MEER OVER ...

Vico en Sierra DUO                                   familie Maenhoudt – 0476 20 51 62 – tussen 10u en 19u

Ter adoptie: Vico (mannelijk) en Sierra (vrouwelijk) DUO

Geboortedatum: 10/09/22 en 21/10/21


Het verhaal van Vico en Sierra begon heel heftig, zeker als je weet dat het 5 voor 12 was. Op een bedrijventerrein werden twee kittens dood gevonden, de uitgeputte en doelloze mamapoes Sierra en haar kleintje Vico lopen met hun laatste krachten in de vangkooi. Twee hoopjes ellende, erge wonden op Vico's lijfje en beiden een zware luchtweginfectie, om nog niet te spreken van de honger die ze hadden.


Na een hobbelig parcours van medicatie, veel verzorging, eten en socialisatie groeiden deze twee katjes uit tot mooie en gezonde schatten.


Vico betekent 'overwinnend' en hij doet zijn naam alle eer aan. Hij liet zich flink verzorgen en nam dapper zijn medicatie. Bij mama Sierra hadden we meer truukjes nodig maar ook zij voelt zich goed als binnenkat. Haar hoge plekje op de krabpaal is steeds gereserveerd voor haar en heel langzaam krijgt zij meer vertrouwen in mensen. Het is duidelijk dat mensen vroeger niet zo lief voor haar waren. Zolang Vico in haar buurt is, is ook zij dapper. Het valt op dat die twee vaak samen slapen, elkaar wassen en ja, zelfs met elkaar spelen. In groep doen ze het goed maar als ze als twee enige katjes geplaatst kunnen worden bij geduldige mensen, dan is er voor Sierra nog zoveel potentieel om open te bloeien.


Vico daarentegen houdt al van mensen, maar geef hem wel even de tijd om je te leren kennen. Hij geniet van de liefdevolle armen van zijn opvangmama, vaak is een blik al genoeg om zijn spinmotor aan te zetten, en het gaat luid. Hij houdt van aandacht en ligt graag naast jou of bij jou. Hij is een grote speelvogel met een klein hartje, gek van muisjes achternazitten maar de hengel kan voor hem al een beetje eng zijn. Andere opties genoeg, balletjes, veertjes, catnipknuffels en dat hij slim is (of honger gehad heeft vroeger) bewijst hij door geduldig alle snoepjes uit de voederpuzzel te halen.


Ook dit volwassen duo moet de kans krijgen op een gelukkig leven samen, ze hebben samen zoveel meegemaakt, goed te geloven dat ze bij elkaar dan ook erg veel steun vinden. Triggert het je om dit duo gelukkig te maken en hen te adopteren, bel gerust voor meer info!


Gelieve bij interesse in adoptie, voor meer info, of voor vragen over de beschikbaarheid te bellen naar het opvanggezin: familie Maenhoudt – 0476 20 51 62 – tussen 10u en 19u. Geen SMS noch email – graag een boodschap inspreken indien niet direct wordt opgenomen. Adoptiebijdrage: 190 euro voor Vico en 120 euro voor Sierra (omdat ze (nog) niet geaaid kan worden).  Alle katten zijn ontwormd, ontvlooid, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd). Deze kat verblijft in Brugge en we zoeken een thuis waar zij niet buiten kunnen of buiten kunnen in een catproof tuin.


www.poespartoe.be – HK 30307354