MEER OVER ...

Carine op het nummer 0484 773899                  7d/7 tussen 11u30 en 13u of tussen 17u en 21u

Ricardo en Cliff

Ter adoptie: Cliff (mannelijk) en Ricardo (mannelijk) DUO

Geboortedatum: 24/04/17 (Cliff) en 25/04/13 (Ricardo)


Cliff en Ricardo : ik krijg het niet over mijn hart om deze 2 welgezinde schatten nog uit elkaar te halen, dus hopen we om voor hen samen nog een goeie thuis te vinden. Cliff staat me gewoonlijk op te wachten boven aan de trap, met Ricardo vlak achter hem, als welkomstcomité. Voor een lekker hapje tussendoor, haalt stoere Cliff graag zijn mooiste heel fijne miauwtje boven. Ze komen dan vlot smullen met hun voorpoten tot op mijn schoot. Ricardo durft zich soms nadien al even installeren op mijn schoot. Voor, tijdens en na hun lekkernijen geniet Cliff duidelijk van zijn aaibeurten. Ricardo geniet hier vrijwel altijd uitgebreid van, onder luid geronk.


Ze zijn onlangs ook beginnen spelen : liefst met een stoffen muis of zachte balletjes, vooral Ricardo kan dribbelen als de beste. Sinds ze (heel langzaam) vertrouwen konden opbouwen in ons, zijn ze allebei eigenlijk heel brave en makkelijke katjes. Cliff en Ricardo hebben al een hele weg afgelegd. Bij een vangactie liepen ze beiden onverwacht in de vangkooi, als echte dutsen. Allebei mager, heel vuil, meerdere soorten beestjes in hun vacht en darmen, stoelgang niet ok, en enkel nog afgebroken en rottende tanden. Ricardo’s vacht was ook bezaaid met korsten. En ja, allebei hebben ze ook kattenaids opgelopen. Dit is voor mensen volledig ongevaarlijk, en in een veilige stressvrije omgeving kunnen ze hier met wat geluk nog heel wat jaren goed mee leven. Ricardo heeft regelmatig een tranend oogje door zijn chronische niesziekte, maar hij laat dit vlot schoonvegen. Ze gedijen goed met Sensitive voeding, en hebben geen medicatie nodig.


Tijdens hun herstelperiode hebben ze zich een hele tijd zoveel mogelijk verstopt. Nadat Ricardo zich fysiek goed begon te voelen, groeide langzaam zijn besef dat we het goed met hem voor hebben. Cliff bleef langer de stoere uithangen, maar uiteindelijk leerden we ook hem van zijn lieve kant kennen. En zo werden zoetje Ricardoetje en Cliffje hartendiefje steeds aangenamere en toffere huisgenoten. Ze zijn vermoedelijk vader en zoon ; het is zo mooi om zien hoe ze zich aan elkaar optrekken, vaak samen slapen en samen spelen, daarom hopen we om hen samen te kunnen plaatsen.


We zoeken voor hen een thuis waar ze samen hopelijk nog heel wat jaren mogen genieten van een stressvrij comfortabel leven, bij mensen die hen alle tijd geven die ze nodig hebben om vertrouwen op te bouwen.


Gelieve bij interesse in adoptie, voor meer info, of voor vragen over de beschikbaarheid te bellen naar het opvanggezin: Carine op het nummer 0484 773899 7d/7 tussen 11u30 en 13u of tussen 17u en 21u. Geen SMS noch email – graag een boodschap inspreken indien niet direct wordt opgenomen. Adoptiebijdrage: 120 euro per FIV-kat. Alle katten zijn ontwormd, ontvlooid, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd. Deze katten verblijven in Brugge en we zoeken een thuis waar zij niet buiten kunnen of buiten kunnen in een catproof tuin.


www.poespartoe.be – info@poespartoe.be - HK 30307354