MEER OVER ...

POPPIE EN LIESJE                             Katrien : 0474/89.71.79 tussen 14u – 19u

Naam: Poppie en Liesje DUO                   

Geboortedatum: 22/06/2021           

Geslacht: vrouwelijk


Poppie en Liesje werden samen met hun mama gevonden tussen de struiken vlak naast een drukke weg. Ze waren sterk ondervoed en hadden allebei hardnekkige diarree. De dierenarts stelde vast dat ze allebei besmet waren met giardia waardoor het meer dan vijf voor twaalf was toen ze in opvang kwamen. Dagenlang moesten ze gedwangvoederd worden en kregen ze medicatie tegen het overgeven, tegen hun diarree, werd bij hen vocht ingespoten, werd de koorts behandeld,… en op de koop toe moesten ze allebei nog eens oorspoelingen ondergaan omdat hun oortjes vol zaten met oormijt. Van vechtertjes gesproken. Ondertussen zijn ze van al deze problemen helemaal verlost en genezen.

Hun mama bleek superwild te zijn en was bijna niet te benaderen, iets wat ze haar kleintjes blijkbaar met de paplepel meegaf. Poppie en Liesje hebben ondertussen al geleerd dat mensenhanden niet zo eng zijn en vaak ook iets lekkers met zich meebrengen. Maar toch merken we dat ze nog steeds liever wat op een afstand blijven. Je ziet de één nooit zonder de ander. Slapen, spelen, eten… alles gebeurt met zus aan hun zij.

Ze houden er enorm van om door het huis te rennen of te spelen met balletjes, pluimpjes, hengeltjes,… daarvoor komen ze met plezier wat dichterbij. Ook voor wat lekkers zijn ze altijd te vinden. Dan vergeten ze eventjes dat ze soms nog wat schrik hebben.

Als baasje rustig ligt te slapen komen ze er wel graag bij liggen, soms op een afstand, maar soms ook wel lekker warm dichtbij. Poppie kan er dan erg van genieten om geaaid te worden. Ook een warm holletje, of een hoog plekje in de zon kan hen altijd bekoren.

Aangezien Poppie en Liesje nog wat verder gesocialiseerd moeten worden zijn we op zoek naar een baasje die hiervoor tijd en geduld heeft. We zijn er helemaal van overtuigd dat dit goed komt, maar dat het misschien wat langer zal duren dan bij sommige andere kittens. We zoeken een veilige thuis waar ze de mogelijkheid krijgen om overal in huis rond te lopen en naar hartelust mogen spelen en kitten zijn. 

Poppie en Liesje kunnen omgaan met andere katten. Met honden en kinderen weten we niet.   

Deze katten verblijven in Brugge.

Voor deze katten zoeken we een thuis waar ze niet buiten kunnen of buiten kunnen in een catproof tuin.

Deze katten worden enkel samengeplaatst.


Adoptiebijdrage: 160 euro per kat


Ontvlooid, ontwormd, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd.

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.


Voor meer info over de katten of de beschikbaarheid kan je telefonisch contact opnemen met Katrien op het nummer 0474/89.71.79 tussen 14u – 19u.  Gelieve hiervoor niet te mailen.  Graag een boodschap inspreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achterlaten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

www.poespartoe.be – info@poespartoe.be - HK 30307354Terug naar alle poezen ...