MEER OVER ...

PARTOUT EN RUBY                       -  Katrien  0474/89.71.79 tussen 14u en 19u

Naam: Partout (zwart-wit) en Ruby (zwart) FIV+
Geboortedatum: 1/05/2015 en 1/05/2019 (Allebei geschat)
Geslacht: Kater en Kattin

Partout liep al een tijdje als zwerfpoes rond in de buurt van een zorgcentrum. Eén van de lieve bewoners gaf hem en zijn vele andere maatjes dagelijks eten maar toen grote werken thv de site zich opdrongen zou hun schuilplekje verdwijnen en werd onze hulp ingeroepen. Hij was de eerste van de groep die naderbij durfde te komen en vrijwel onmiddellijk in de vangkooi liep. En gelukkig maar… Onze magere vriend had een ernstige vlooienallergie en zijn vacht zag er verschrikkelijk uit. Overal had hij krabletsels ten gevolge van de jeuk. Wat heeft hij niet allemaal moeten doorstaan?

Partout was erg schuchter in het begin. Het is duidelijk dat hij geen mensenhanden gewoon was. Jammer genoeg testte hij positief op kattenaids en konden we voor hem geen mooi uitzetplekje zoeken. Het kostte bloed, zweet en tranen om zijn vertrouwen te winnen. Ondertussen durft hij wel liquid snack van de vinger eten en is hij uitgegroeid tot een prachtige gezonde kater. Hij blijft nog steeds wat op zijn hoede maar spurt al niet meer zo vaak weg als er iemand in zijn buurt komt. Partout houdt heel erg van spelen, het liefste volgt hij een hengeltje met volle concentratie. Dan vergeet hij even dat hij nog geen mensenvriend is en durft hij wel dichtbij komen. Aangezien hij aidspositief is mag hij zijn opvangkamer niet verlaten waardoor de socialisatie moeilijker verloopt. We zijn er van overtuigd dat wanneer hij in een gezinssituatie mag rondlopen, hij grotere stappen zal zetten en gelukkiger zal zijn.

Ruby werd samen met een andere katje aangetroffen in de tuin van mensen. Ze liep daar al geruime tijd rond en was helemaal uitgehongerd. Ook zij testte positief voor kattenaids waardoor ze niet buiten mag en ze met Partout in dezelfde kamer verblijft. Ruby heeft een oud litteken op haar rechter oogje (waarschijnlijk door een onbehandelde infectie) waardoor ze een beetje gek kijkt. Ze kan echter wel zien op dat oog maar soms traant het een beetje. Dan krijgt ze immuunversterkende pasta wat ze erg lekker vindt en merk je al snel dat het zich herstelt. Ruby heeft ook nog steeds erg veel schrik van mensen maar met liquid snack is ze heel makkelijk te verleiden. Het mag zelfs ook al van de vinger…
Ruby is een heel grote speelvogel. Balletjes, veertjes, hengeltjes,… ze heeft niet veel nodig om in bekoring te geraken. Op deze manier vergeet ze ook dat ze soms wat bang is en durft ze uit haar schulp komen. Ze heeft in partout een maatje gevonden. Ruby is een katje die een vriendje nodig heeft. Vandaar dat ze ook samen geplaatst worden. Ze spelen samen, wassen elkaar,… Met haar grote vriend aan haar zijde voelt ze zich een pak sterker en rustiger.

Partout en Ruby moeten allebei nog verder gesocialiseerd worden. Vandaar dat we op zoek zijn naar een thuis waar ze niet naar buiten kunnen, aangezien ze aidspositief zijn, maar waar ze voldoende ruimte hebben binnenshuis om hun pootjes te strekken. We hopen een baasje te vinden die deze 2 sloebers een tweede kans wil geven en hen met geduld en liefde laat kennismaken met een warme thuis. Iemand die de socialisatie wil verderzetten met eten en spelen en zo hun vertrouwen in mensen kan laten groeien. Of Partout en Ruby ooit schootkatjes zullen worden kunnen we moeilijk zeggen. Maar op zijn minst zullen ze het leven van hun nieuwe baasje erg verrijken.

Partout en Ruby kunnen omgaan met andere katten indien deze ook aidspositief zijn.

Deze katten verblijven in Brugge.
Voor deze katten zoeken we een thuis waar ze niet buiten kunnen of buiten kunnen in een catproof tuin.
Deze katten worden enkel samengeplaatst.
Adoptiebijdrage: 100 euro per kat aangezien ze aidspositief zijn.
Ontvlooid, ontwormd, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd.

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info over de katten of de beschikbaarheid kan je telefonisch contact opnemen met Katrien op het nummer 0474/89.71.79 tussen 14u en 19u. Gelieve hiervoor niet te mailen. Graag een boodschap inspreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achterlaten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

www.poespartoe.be – info@poespartoe.be - HK 30307354Terug naar alle poezen ...