MEER OVER ...

MAYA                                                         Katrien  0474/89.71.79 tussen 14u en 19u

Naam:                                               Maya

Geboortedatum:                               1/8/2018         

Geslacht:                                           Kattin

 

Maya werd gevonden door een alerte loopster die haar zag zitten in het midden van de weg terwijl de auto’s gewoon om haar heen reden. Het was letterlijk vijf voor twaalf voor haar toen ze bij ons aankwam. Met een gewicht van 1,9 kg voor een volwassen kattin was ze duidelijk sterk ondervoed. Uit de eerste bloedafname bleek dat ze ernstige bloedarmoede had. Dit waarschijnlijk ten gevolge van vergiftiging (mogelijks heeft ze ajuin gegeten uit de vuilnisbak van een nabijgelegen restaurant). Met vocht, medicatie en heel veel krachtvoer knapte ze echter flink op. Ook haar tandjes zijn grondig aangepakt door onze dierenarts, ze moet erg veel pijn gehad hebben in haar mondje. De slechte tanden werden getrokken en de rest van haar gebit werd goed gereinigd zodat ze opnieuw pijnvrij door het leven kan.

 

Maya is een echte knuffelkat. Het liefst van al ligt ze dichtbij of bovenop haar baasje. Ze volgt je ook overal doorheen het huis en komt regelmatig haar portie streeltjes vragen. Ze wordt zo graag vertroeteld. Spelen doet ze wel af en toe maar het is duidelijk dat ze dit nooit gekend heeft. Ze verkiest dan ook duidelijk strelende mensenhanden. Al is een speeltje met catnip wel graag gezien door haar.

 

Maar laat je niet misleiden… Maya ziet er klein en fijn uit maar ze weet wel van zich af te bijten. Ze heeft het niet zo begrepen op andere katten en laat dat duidelijk merken. Het laat geen twijfel dat zij ‘the queen of the house’ wil zijn. Vandaar dat Maya enkel alleen geplaatst wordt in een thuis waar geen andere dieren aanwezig zijn. Naar mensen toe laat ze zich dan weer enkel van haar mooiste kant zien. Wat een ongelooflijke lieverd!!

 

Maya kan omgaan met kinderen maar niet met honden of andere katten.

Deze kat verblijft in Brugge.

Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze niet buiten kan of buiten kan in een catproof tuin.

Maya wordt enkel alleen geplaatst.

Adoptiebijdrage: 160 euro per kat

Ontvlooid, ontwormd, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd.

 

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

 

Voor meer info over de katten of de beschikbaarheid kan je telefonisch contact opnemen met Katrien op het nummer 0474/89.71.79 tussen 14u en 19u.  Gelieve hiervoor niet te mailen.  Graag een boodschap inspreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achterlaten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

 

www.poespartoe.beinfo@poespartoe.be - HK 30307354

Terug naar alle poezen ...