MEER OVER ...

Loki                                                Katrien op het nummer 0474/89.71.79 tussen 14u en 19u

Ter adoptie:  Loki (kater)

Geboortedatum: 01/12/2012

 

Deze lieve man kwam in opvang na een ongeluk. Wat er precies met hem gebeurd is, zullen we nooit weten maar hij werd gevonden in het natte gras met verlamde achterpootjes en met flinke niesziekte.

 

Hij moest vechten om er bovenop te komen… en dat deed hij. Ondanks het feit dat hij duidelijk geen mensenhanden gewoon was, liet hij de behandelingen zo flink toe. De eerste dagen bracht hij door bij de dierenarts aan het infuus. Eens hij stabiel genoeg was om te verhuizen naar het opvanggezin bleek des te meer dat deze lieve beer zo blij was om verzorgd te worden. Hij kreeg meerdere keren per dag wisselligging (ook omdat hij toen geen controle had over zijn blaas, maar dit euvel is ondertussen helemaal opgelost). Hij liet zijn opvangmama toe hem aerosols te geven zodat ook de niesziekte kon behandeld worden en zijn ademhaling beter werd. Hij nam heel makkelijk de medicatie die hem gegeven werd. En genoot ten top van de streeltjes en warme liefde die hij kreeg.

Stap voor stap volgde zijn herstel. Hij begon terug zijn achterpootjes te gebruiken en na een paar dagen slaagde hij er zelfs in om terug in de kattenbak te gaan. Ook de niesziekte werd overwonnen, al flakkert deze af en toe nog eens op. Maar met een dosis antibiotica is daar al snel niets meer van te merken.

 

En kijk nu eens… wat een prachtige vent hij geworden is… Loki is een man met wat grijze haren, al zou je dat niet meteen zeggen. Ondanks zijn geschatte leeftijd speelt hij graag de pannen van het dak. Hij rent doorheen het huis met een veertje in zijn mond, speelt eindeloos met balletjes en vangt maar al te graag de pluimen van de hengel. Als het tijd is om te rusten flokt hij zich met alle plezier op een zacht dekentje in de zetel of kiest hij een mandje uit… Als het maar zacht en knus ligt.

 

Loki wordt zeer graag geaaid achter de oren en onder de kin. Hij durft nog wel eens schrikken, maar heeft helemaal geen kwaadheid in zich. Als hij zacht benaderd wordt gooit hij zijn kopje in je hand en geniet hij ten volle. Hij kan opgepakt worden, maar vindt dit nog niet zo leuk. Als je wil dat hij bij je komt hoef je enkel maar een snoepje boven te halen. Dan is hij er als de kippen bij. Wat erg handig is als hij medicatie moet krijgen.

 

Loki heeft geen tanden meer, zijn mond was helemaal ontstoken en alle tanden waren rot of afgebroken. De dierenarts heeft dit dus grondig aangepakt. Maar dat belet hem niet om te eten wat hij wil. Korreltjes speelt hij maar al te graag naar binnen. (Alsook snoepjes, natvoer, soepjes,…) Hij leeft om te eten. En voor zo’n blik kan je niet anders dan smelten.

 

Voor Loki zijn we op zoek naar een binnenthuis gezien de chronische niesziekte. Een thuis waar hij zichzelf mag zijn en mag rondrennen en spelen als hij daar zin in heeft.

 

Gelieve bij interesse in adoptie, voor meer info, of voor vragen over de beschikbaarheid  te bellen naar het opvanggezin: Katrien op het nummer 0474/89.71.79 tussen 14u en 19u.

Geen SMS noch email – graag een boodschap inspreken indien niet direct wordt opgenomen.  Adoptiebijdrage: 100 euro per kat gezien Loki ouder dan 10 jaar geschat is.

Alle katten zijn ontwormd, ontvlooid, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd. 

Deze kat verblijft in Brugge en we zoeken een thuis waar hij niet buiten kan of buiten kan in een catproof tuin.

 

www.poespartoe.be – HK 30307354