MEER OVER ...

BONITA                                                          Katrien :  0474/89.71.79   tussen 14u en 19u

Naam: Bonita

Geboortedatum: 25/06/2019 (geschat)                              

Geslacht: vrouwelijk


Bonita kwam samen met haar 4 kittens in opvang nadat een alerte buurtbewoner hen gespot had in de tuin. Ze bracht liefdevol haar kleintjes groot en leerde met kleine stapjes om ook voorzichtig vertrouwen te krijgen in mensen.

Bonita heeft ondanks haar jonge leeftijd nog wat schrik vooraleer ze wat dichterbij durft komen. Je kan haar echter wel heel makkelijk verleiden met wat lekkers. Daarvoor durft ze net dat extra stapje te zetten. Ze houdt erg van milkies of van liquid snacks. Soms durft ze deze zelfs vlotjes van je vinger aflikken.

Daarnaast beweegt ze wel zelfzeker door de ruimte en zal ze steevast het beste plekje in de zon of bovenop de krabpaal opzoeken. Het lijkt erop dat ze graag wat overzicht heeft. Wanneer er mensen in de buurt zijn zal ze niet zo snel uit zichzelf contact maken maar ze zal ook zeker niet schichtig wegspurten. Als ze van punt A naar punt B wil, dan doet ze dat gewoon.

Spelen doet ze heel erg graag! Alles wat ook maar een beetje interessant is zoals een pluimje, een hengeltje, een bolletje wol,… vliegt al eens door de kamer.

Jammer genoeg testte Bonita positief op kattenaids. Iets wat ze gelukkig niet doorgaf aan haar kleintjes. Het is belangrijk dat ze niet in contact komt met andere katten tenzij deze ook FIV+ zijn. Vandaar dat we op zoek zijn naar een binnenthuis voor haar zodat er geen risico is op besmetting naar andere poezen. Voor mensen is er geen gevaar, kattenaids is enkel overdraagbaar tussen katten en niet naar mensen toe. Gezien het om een ziekte van het immuunsysteem gaat is het belangrijk dat haar baasje haar wat in de gaten houdt, maar ook aidspositieve katten kunnen oud worden zonder dat er zich problemen voordoen.

We zoeken dus een baasje dat niet meteen verwacht dat Bonita op de schoot komt liggen maar haar rustig de tijd wil geven om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen. Iemand die haar een tweede kans wil geven in een liefdevolle, veilige thuis. Bonita zet nog elke dag stapjes vooruit maar we zijn er van overtuigd dat het haar zeker ten goede komt als ze in een huiselijke sfeer vrij kan rondbewegen.

Bonita kan omgaan met andere katten, ze zoekt zelf niet echt contact maar ze maakt er geen probleem van dat er andere katten in haar aanwezigheid zijn. Hoe ze reageert op honden en kinderen is niet geweten.

Deze kat verblijft in Brugge.

Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze niet buiten kan of buiten kan in een catproof tuin.


Adoptiebijdrage: 100 euro aangezien Bonita positief testte op FIV


Ontvlooid, ontwormd, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd.

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.


Voor meer info over de katten of de beschikbaarheid kan je telefonisch contact opnemen met Katrien op het nummer 0474/89.71.79 en dit tussen 14u en 19u.  Gelieve hiervoor niet te mailen.  Graag een boodschap inspreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achterlaten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

www.poespartoe.be – info@poespartoe.be - HK 30307354
Terug naar alle poezen ...